4 x tips voor een opgeruimde slaapkamer

4 x tips voor een opgeruimde slaapkamer

De slaapkamer is één van de kamers in je huis waar je zeer veel tijd doorbrengt. Is het niet voor je nachtrust dan wel voor het uitkiezen van je outfit of lekker bingewatchen in je bed. Het is erg aantrekkelijk om die uitpuilende garderobekast lekker te laten voor wat het is. Maar met een opgeruimde slaapkamer slaap je veel beter! Lees snel verder voor een aantal tips.

Bron: Stocknap

1: Less is more

Deze uitdrukking is niet alleen van toepassing op je outfit maar zeker ook op je interieur. Vooral in de slaapkamer is deze uitdrukking geldig; less is more. Stal dus geen eindeloze prullaria uit in je slaapkamer. Plaats zo weinig mogelijk meubels, alleen het hoognodige zoals je kledingkast, bed en eventueel nog een nachtkastje. Heb je een kaptafel? Kijk eens naar een andere oplossing. Je kaptafel wordt al snel een broedplek van prullaria. Met minder meubels is je slaapkamer veel overzichtelijker en ruimtelijker. Dit geeft jou ‘s nachts weer een goede nachtrust.

2: Opbergers

Zorg voor een aantal goede opbergers, zoals op onderstaande afbeeldingen. Deze opbergers zijn erg handig en al je rondslingerende spullen passen erin, zoals dus al je prullaria. Zo heb ik een handige opberger onder mijn bed waar vooral ballerina’s, pumps en slippers in zitten. Afgedekt en al, zodat ze ook nog eens mooi blijven.

 

Een mand kun je ook goed gebruiken om bijvoorbeeld je sjaals en handschoenen in op te bergen. De rechthoekige opberger is dan weer handig voor bijvoorbeeld je beddengoed of je sportkleding. Dit geeft automatisch weer extra ruimte in je kledingkast.

Bron: JISK

2: Ruim je garderobe op

Een van de grootste stoorzenders in je slaapkamer is je kledingkast. Heb je een walk-in closet of een andere aparte ruimte voor je garderobe? Lucky you! Helaas heeft niet iedereen de ruimte om een kledingkast ergens anders neer te zetten.

Ruim minstens ieder seizoen je kledingkast op. Kleding die je een jaar niet aan hebt getrokken kun je direct weg doen. Deze kleding ga je namelijk echt in de toekomst niet aantrekken wanneer deze al een jaar stof liggen te happen. Gooi de kleding niet weg maar doe deze in een aparte zak en breng de zak bij een inzamelingspunt. Zo maak je er ook nog eens andere mensen blij mee!

 

Ik sorteer mijn kledingkast altijd op kleur en soort kleding. Het hanggedeelte hangt op kleur, het liggedeelte op soort kleding zoals rokjes, jeans, t-shirts met korte mouw en lange mouw. Zo heb je veel meer overzicht én dat scheelt je in de ochtend dus weer wat minuten.

4: Benut alle ruimte

Ben je nogal beperkt in je slaapkamer ruimte? Benut dan vooral alle ruimte om je slaapkamer zo overzichtelijk mogelijk te maken. Vergeet de muren niet, er zijn veel mogelijkheden om door middel van je muur meer opbergruimte te creëren. Gebruik bijvoorbeeld wandkastjes van metaal om hier decoratie in te plaatsen of bijvoorbeeld je nagellak of dierbare sieraden.

Bron: De kistenkoning

 

Een bakkers wandrek is ook een handige oplossen. Meestal zie je deze in de keuken of woonkamer voorbij komen maar ook in de slaapkamer kan deze erg handig zijn! En ook nog eens helemaal trendy.

Bron: De kistenkoning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

6 + 1 =