De beste terrassen van Rotterdam

 
Eindelijk, het is weer lekker weer! De temperaturen lopen op en de terrassen staan weer buiten. Ik kan me bijna niets fijners bedenken dan na een dag werken lekker in het zonnetje op het terras te ploffen. Goed gezelschap, lekker drankje en natuurlijk ook gelijk maar een hapje eten. In Rotterdam zijn er genoeg leuke terrassen om neer te ploffen!

 

Biergarten Rotterdam

De Biergarten is een begrip in Rotterdam. Middenin de binnenstad van Rotterdam, dus dé ideale locatie om je vrijdagmiddag borrel te nuttigen. Een klein paradijsje midden in de stad. Bij de Biergarten geniet je van een lekker drankje, (biologisch) biertje en er staat een grote barbecue. Alle ingrediënten voor een geslaagde borrel! Naar mijn mening echt dé zomerse hotspot van Rotterdam. Op 7 april vindt de opening plaats, yay! We kunnen nu al niet wachten.

Foto: Facebook Biergarten

Aloha Bar

Wie is er vroeger niet in het bekende Rotterdamse zwembad Tropicana geweest? Dikke pret daar gehad. Het gebouw stond jarenlang leeg maar tegenwoordig zit er een hele toffe bar in, de Aloha Bar. Lekkere tropische naam voor een zomerse hotspot. De Aloha Bar is niet alleen overdekt maar heeft ook een heel fijn terras, aan de Maas nog wel. Rotterdamser kun je het bijna niet hebben. Hier kun je heerlijk in het zonnetje genieten van een lunch, lekkere bites en een verfrissend drankje erbij.

 

 

Foto: Facebook Aloha Bar

Witte de Withstraat

Het culturele hart van Rotterdam, de Witte de Withstraat. Deze straat is één van de hipste straten van de stad. Hij zit vol met restaurantjes, hippe winkels en kunstgaleries. Veel restaurants betekent veel terrassen! In een monumentaal pand is hotel en restaurant Bazar gevestigd, een begrip in Rotterdam. In dit wereldse restaurant waan je je in een 1000-en-1-nacht sprookje. Met heerlijke gerechten die hun oorsprong kennen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Geniet van heerlijk eten, drinken en de Witte de Withstraat op dit terras! Geen zin meer om naar huis te gaan? Bij Bazar kun je ook blijven slapen..

Fenix Food Factory

Move over Markthal, in Katendrecht staat nog een foodhal! De Fenix Food Factory is echt een walhalla voor iedere foodliefhebber. Lekkere verse producten van onder andere bekende Rotterdamse bedrijven zoals Jordy’s Bakery en de Kaapse Brouwers. Het mooiste is dat de Fenix Food Factory ook een terras heeft! Heerlijk genieten van vers eten aan het water. Vanaf het terras kijk je zo richting de Wilhelminapier, met uitzicht op Hotel New York en de nieuwbouw.

Foto: Flickr

 

Suicide Club

De Suicide Club is momenteel één van de hipste hotspots van de stad. Dit terras heeft waarschijnlijk het mooiste uitzicht. De Suicide Club bevindt zich in het Groothandelsgebouw, naast het Centraal Station. Het is een bar en restaurant waar je vooral hele fijne cocktails kunt drinken! Deze rooftop bar beschikt dus ook over een terras op hoogte, waarmee je over de hele stad uitkijkt. Zeker de moeite waard om op een lekkere zomeravond te genieten van dit fantastische uitzicht!

Foto: Holistik.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

6 + 5 =