De Tofste Duurzame Initiatieven in Nederland

De Tofste Duurzame Initiatieven in Nederland

Ik pleit voor meer duurzame initiatieven in Nederland. Een toename aan initiatieven zou natuurlijk heel mooi zijn. Maar wie goed om zich heen kijkt, ziet dat er al een groot aantal toffe initiatieven zijn. Het is de trend om de wereld groener en eerlijker te maken, en dat stelt me gerust. Toch krijgen niet alle initiatieven de aandacht die ze verdienen. En om die reden hebben wij de tofste initiatieven voor u op een rijtje gezet:

We Beat The Mountain

We Beat The Mountain heeft als doel om ondernemers, consumenten en overheden bewust te maken van de waarde van afval. Afval hoeft niet waardeloos te zijn. Zij informeren allerlei partijen over de mogelijke waarde van afval alsmede recycling. Denk aan educatie op scholen, recycling op evenementen en festivals en onderzoek naar materialisering. We Beat The Mountain probeert de grote afvalberg te verkleinen.

BinBang

Zoals ze zelf heel leuk verwoorden: “Wil je met me scheiden?”. Het is een initiatief dat geboren is vanuit frustratie dat er teveel grondstoffen verdwijnen in de verbrandingsovens. Ons huidige afvalsysteem is complex en zeer omslachtig en dit kunnen we met z’n allen veranderen. Het draait namelijk om de woorden: met z’n allen! Het doel van BinBang is bewustwording en concrete oplossingen te bieden. Laat je verrassen door dit toffe initiatief.

Sap.je

Je dagelijkse portie groenten en fruit in een overheerlijk sapje. Eenvoudig gezegd perst Sap.je gezonde groentensapjes voor jou. Fruit, zeewieren en superfoods… het is allemaal afkomstig van lokale biologische leveranciers. Houd je gezondheid op peil met Sap.je. Het is eigenlijk een soort hedendaagse melkboer, maar dan raw en puur!

Bundles

Veel huishoudelijke apparaten vreten energie, wasmiddel en water. De euro’s vliegen de deur uit en het milieu wordt er ook niet blij van. Bundles verzorgt abonnementen waarmee je energie, wasmiddel en water bespaart. Ook zorgt Bundles voor voordelig onderhoud en reparatie van kapotte apparaten. Hierdoor bent u nog zuiniger met uw apparaten en gaan ze nog langer mee!

Mud Jeans

Mud Jeans begint met de vraag: “Wat als we allemaal onze eigen rommel opruimen?”. Tsja, goede vraag… Mud Jeans gaat uit van een circulaire economie. Een circulaire economie is een economisch systeem waarbij herbruikbaarheid centraal staat. Hierbij staat het verminderen van waardevernietiging centraal. Echt een supertof initiatief. Hier zakt onze broek niet meer van af!

1 Miljoen Watt

Dit is een stichting die landelijke bekendheid vergaarde toen ze zonne-energie verzorgden in het Euroborg Stadion van F.C. Groningen. Maar dit is niet het enige initiatief ze hebben opgezet. Het doel is dan ook om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te werken aan dit zonne-energie pareltje. Let the sunshine in, zullen we maar zeggen.

IKringloop app

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om van je spullen af te komen en er een ander blij mee te maken. Deze app kan je gebruiken om producten die jij niet meer gebruikt, een plek te geven bij andere medegebruikers. Alle burgers kunnen nu gebruik maken van deze app om zo ongewenste goederen te hergebruiken en zo duurzaamheid te steunen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 + 5 =