Eyecatcher van je huis – de deur

Eyecatcher van je huis – de deur

Een belangrijk onderdeel van je huis is de deur. Dit onderdeel is vaak het vergeten kind, maar weinig mensen besteden aandacht aan de deur. Terwijl de deur, met name de voordeur, juist echt de eyecatcher van je huis is!

Inspirerende deuren

De voordeur wordt door veel mensen onderschat. Soms krijgt de deur een likje verf, waarschijnlijk eens in de vijf a tien jaar. Heel soms komt er een nieuw slot op maar bijna nooit wordt de deur echt grondig aangepakt. Zo zonde, de voordeur kan echt de eyecatcher van je huis zijn.

 

Vooral in het buitenland zie je veel inspirerende deuren voorbij komen, met name gekleurde deuren. Zeg nou zelf, dit geeft je huis én de buurt toch een vrolijke uitstraling?

Binnendeuren

Naast de voordeur zijn ook de binnendeuren een belangrijk element in huis. De binnendeuren zijn zeer bepalend voor de sfeer in huis. Kies vooral een deur die goed bij je interieur en bij je stijl past.

Heb je een landelijke woning? Kies dan bijvoorbeeld voor een deur van robuust hout. Een klassiek interieur? Hierbij staan deuren met glas in lood erg mooi. Of ga je liever voor een moderne en strakke deur met bijvoorbeeld mat glas? De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Bron: flippo

Duurzame deuren

Voor het milieu is het ook wel fijn dat een deur ook duurzaam is. Tegenwoordig zie je steeds meer duurzame deuren voorbij komen.

Veel deuren worden tegenwoordig geproduceerd van duurzaam FSC hout. FSC is een organisatie die toeziet op verantwoordelijk gebruik van bossen en duurzaam hout. Naast duurzaam hout wordt er ook vaak gebruik gemaakt van honingraat karton, dit wordt gemaakt van gerecycled papier. Dit karton wordt als opvulling gebruikt. Voor de lak wordt bij duurzame deuren gebruik gemaakt van UV lak.

Met een duurzame deur ben je dus zeker milieubewust bezig!

Veilige deuren

Een veilige deur is uiteraard het belangrijkste. Daarom is het ook belangrijk om goed naar je sloten te kijken. Een deur kan nog zo mooi zijn maar als deze niet voorzien is van de juiste sloten wordt er alsnog zo bij je ingebroken.

Diverse technieken

Wist je dat inbrekers binnen tien seconden binnen zijn? Ze maken gebruik van diverse technieken. Het is dan ook belangrijk om altijd je deur op slot te draaien wanneer je het huis verlaat. Doe je dit niet, omdat je misschien even met de hond een wandeling maak, zijn inbrekers door middel van een pasje zo binnen.

Inbrekers maken gebruik van diverse technieken , waaronder:

  • Kerntrekken: de cilinder wordt in zijn geheel uit het slot getrokken.
  • Flipperen: door middel van het bewegen van een pasje wordt de deur geopend.
  • Hengelen: door middel van een gebogen haak wordt de deur geopend.
  • Roemeense methode: hierbij wordt er een gaatje geboord onder het slot. Met een ijzerdraadje wordt de sleutel, die nog in het slot zit, omgedraaid.
  • Bulgaarse methode: hierbij wordt het deurplaatje eraf geschroefd. De cilinder ligt nu bloot en deze wordt afgebroken.

 

Bron: Eurofort

Veilige sloten

Maak gebruik van  meerdere sloten op je deur, niet alleen het hoofdslot maar kies ook nog voor extra sloten boven- en onderaan de deur. Wil je meer tips of informatie over veilige deuren? Kijk dan eens op de site van een slotenmaker!

 

Bron: Langzultwonen.nl

 

 

One thought on “Eyecatcher van je huis – de deur

  1. je hebt gelijk! ben ook 1 van de mensen die de belangrijkheid van een deur over het hoofd heeft gezien! Bedankt voor de tip over de extra sloten!

    gr SarahJM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 + 8 =