Ibiza sfeer in huis met bohemian interieur

Ibiza sfeer in huis met bohemian interieur

De Ibiza stijl, of beter gezegd bohemian, is nog steeds een trend! Bohemian is hot. Niet alleen in kleding en sieraden maar ook in interieur. Tover je huis met deze tips binnen no time om in een bohemian paleisje. Een beetje Ibiza bij jou in huis.

Afbeelding: Fashionscene

Bohemian interieur?

De bohemian stijl is over komen waaien uit Ibiza, jaren geleden. Deze stijl kenmerkt zich door een veelzijdigheid aan kleuren en patronen gecombineerd met natuurlijke producten. Hou je wel van een beetje kleur in huis? Dan past deze stijl helemaal bij jou. Het kan nogal lastig zijn om de goede balans te vinden om een mooi bohemian interieur samen te stellen. Passen de kleuren wel bij elkaar? Is het niet te veel kleur? Staan deze patronen wel bij elkaar? Geen zorgen, ik geef je graag een aantal tips zodat je straks kunt genieten van je bohemian interieur.

Veel kleur

Kleur staat centraal binnen een bohemian interieur. Niet één kleur maar meerdere kleuren gecombineerd. Voornamelijk bonte kleuren zoals felroze, turquoise, aubergine, geel en rood. Bij een bohemian interieur mogen al deze kleuren gecombineerd worden.

Verschillende patronen

Bij een bohemian interieur zie je vaak exotische invloeden. Patronen die je doen denken aan producten van een arabische soek. Vooral een ‘kelim’ staat zeer goed bij een bohemian interieur. Een kelim is een handgeweven tapijt met veel kleur en geometrische patronen. De webshop La Vie Bohème verkoopt een groot assortiment aan fantastische tapijten, kussens en banken met kelim patronen.

Natuurlijke materialen

Combineer kleuren en prints met natuurlijke materialen. Gebruik producten van hout of, volgens de trend van 2017, kurk. Houten meubels of producten van kurk passen zeer goed binnen een bohemian interieur. Zet een houten kast neer gecombineerd met kurk krukjes. Bij een bohemian interieur mag je van alles combineren, dus ook verschillende houtsoorten.

Planten

Gebruik in je bohemian interieur ook veel planten. Bloemen zijn uiteraard ook wel leuk maar planten gaan langer mee én hebben vaak een zuiverende werking. Ben je niet zo heel goed met planten? Kies dan voor makkelijke planten zoals vetplanten of een cactus. Zet de planten in een kleurrijke bohemian pot en plaats ze op de grond. Of natuurlijk op je balkon of in de tuin.

Decoratie

Qua decoratie kun je helemaal los gaan. Kies vooral producten uit die bij je passen. Of misschien heb je wel souvenirs van mooie reizen? Kleurrijke lampen met mozaïek, bonte kussentjes, rieten manden, geheel naar je eigen stijl. Heb je al veel kleur en patronen gebruikt? Kies dan voor decoratie van natuurlijke materialen of voor decoratie met een effen kleur.

De buffel

Het meest iconische bohemian product is de buffalo. Deze buffelkop zie je overal terug komen, in sieraden, kleding, tassen en dus ook in het interieur. Er zijn veel webshops die buffelschedels verkopen. Van de standaard strakke versies tot aan felgekleurde opgepimpte versies. Zo zijn er ook varianten van plastic tot aan varianten van echte buffels. Op Nederlandse ibizamarkten kun je ook mooie exemplaren kopen voor een fijne prijs!

Afbeelding: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 + 4 =