De 5 Leukste Kinderboeken Aller Tijden

De 5 Leukste Kinderboeken Aller Tijden

Jaarlijks is er natuurlijk een week vol boekenplezier voor de kinderen, oftewel De Kinderboekenweek. Deze week is voor veel kinderen een week vol plezier, spanning en meeslepende verhalen. In deze van Ipads, Playstations en de X-Box is deze week van groot belang. Ik ben op zoek gegaan naar de 5 beste kinderboeken door de jaren heen. Ontdek hieronder 5 klassiekers voor kinderen:

Thea Beckman – Kruistocht in spijkerbroek

Een weergaloze klassieker die ieder gelezen moet hebben. Spannend en educatief! De hoofdpersoon is Dolf uit Amstelveen. Op een dag geeft hij zich op als vrijwillig proefkonijn en wordt hij door een soort tijdmachine teruggeflitst naar de Middeleeuwen. Althans, dat was de insteek. Door een foute berekening komt hij in 1212 terecht en wordt hij onderdeel van een Kinderkruistocht die onderweg naar Keulen zijn. Al snel wordt hij deel van duizenden zingende kinderen die van plan zijn het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden. Dolf moet wel opletten dat hij op tijd op de afgesproken plek staat om weer teruggehaald te worden naar de tegenwoordige tijd. Zou hij het dat redden en wat maakt hij onderweg allemaal mee?

Tonke Dragt – Brief voor de koning

Een schitterend boek dat goed is voor de fantasie van ieder kind. Het speelt zich af in de rijken van koning Unauwen en koning Dagonaut. De hoofdpersoon het Tiuri en in de nacht voordat hij tot ridder wordt geslagen, krijgt hij een spannend geheime opdracht. De opdracht luidt als volgt: “Breng deze brief naar de koning van het naburige land. De brief moet geheim blijven en hij mag niet in handen vallen van de zeer gevaarlijke Rode Ruiters.” Zou het Tiuri lukken om de brief naar de koning te brengen?

Johan Fabricius – De scheepsjongens van de Bontekoe

Dit verhaal gaat over drie jongens en een zeer gevaarlijke reis die uitmondt in en onvergetelijk avontuur. Hajo, Rolf en Padde trekken de zee over met een boot genaamd “De Nieuwhoorn”. De schipper het Bontekoe en met z’n vieren maken ze een onwijs spannend avontuur mee rond het jaartal van 1618. Ze zwalken over zee, er is geen land in zicht en er is een grootse ontploffing op zee… en dan is het verhaal pas net begonnen!

Road Dahl – Matilda

Dit verhaal draait allemaal om een jong meisje genaamd Matilda. Matilda is een extreem gevoelig meisje die toevallig verschrikkelijk goed kan leren. Matilda loopt ver voor op al haar leeftijdsgenoten. Toen ze anderhalf jaar was, kon Matilda al spreken met volwassenen. Toen Matilda de leeftijd van drie jaar had bereikt kon ze lezen en voordat ze vijf jaar was las ze al vele boeken van bekende schrijvers als Hemingway en Dickens. Je zou denken Matilda een ideaal kind is en dus een goede band heeft met haar ouders, maar niets is minder waar. Haar ouders behandelen haar heel slecht en vinden haar een vervelend onderkruipsel. Ze vinden haar irritant en vervelend. Haar ouders doen er alles aan om haar uit huis te jagen. En dan wordt Matilda kwaad. Ze gaat de strijd aan met haar ouders en bedenkt allerlei hele slimme trucs om haar ouders terug te pakken. Ook juffrouw Bulstronk – het hoofd van Matilda’s school – pakt ze terug en ze ontdekt zelf iets wat niemand anders op de hele wereld kan.

Hotze de Roos – De schippers van de kameleon

Hielke en Sietse zijn tweelingbroers en wonen in het dorpje Lenten. Dit dorpje ligt aan een groot meer en de broers kijken graag naar alle mooie boten die er varen op het meer. Een eigen boot hebben ze niet, dus vandaar dat ze het moeten met het kijken naar boten. Op een mooie dag komt er een konvooi langs en ze laten een oud bootje achter dat versleten en kapot lijkt te zijn. Hielke en Sietse gaat met de boot aan de slag en komen via een spannend verhaal ook nog in het bezit van een motor. De oude boot en de motor blijken een gouden combinatie. De jongens monteren de motor in de oude boot en opeens beschikken ze over een goed bootje waarmee ze prima kunnen varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 + 6 =