Maak je gezicht zomerklaar

Maak je gezicht zomerklaar

Nu de zonnestralen in kracht toenemen is het belangrijk om ook je gezicht zomerklaar te maken. Welke producten gebruik je om je gezicht zomerklaar te maken? En welke dagcrème kun je het beste gebruiken?

Wat doet de zon met je huid?

We weten allemaal dat UV straling niet goed is voor je huid. Wist je dat UV straling echt vervelende gevolgen kan hebben, zowel op de korte als op de lange termijn? De gevolgen van UV straling zijn onder andere:

  • Huidverbranding
  • Huidkanker
  • Hoorn- en bindvliesontsteking (lasogen)
  • Staar (vertroebeling van de ooglens)

Bron: UTwente (Onderzoek Universiteit Twente)

De gevolgen zijn dus vooral te merken aan je huid en ogen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om een goede zonnebril aan te schaffen die de UV straling tegenhoudt. Maar het is ook oh zo belangrijk om je in te smeren. Niet alleen wanneer je gaat liggen bakken op het strand, maar ook wanneer je op het terras, je balkon, tuin of waar dan ook in de zon zit.

De juiste bescherming

Bescherm je gezicht daarom goed! Er zijn meerdere mogelijkheden om je gezicht iedere dag te beschermen zonder direct een dikke laag zonnebrand op te smeren. Want daar zit je niet op te wachten, zeker niet wanneer je al een vettige huid hebt.

Dagcreme met SPF factor

Koop een dagcrème die voorzien is van een SPF factor. Er zijn genoeg dagcrèmes te verkrijgen tegenwoordig die voorzien zijn van een factor.

Mijn favoriet is de dagcrème van Eucerin, Even Brighter. Ik gebruik deze crème voornamelijk omdat ik nogal last heb van pigmentvlekken in mijn gezicht. Vooral wanneer het voorjaar weer begint worden deze steeds duidelijker. Pigmentvlekken kan overigens ook een nadelig gevolg zijn van huidverbranding en te veel blootstelling aan UV straling. Naast dit voordeel heeft deze crème ook nog eens een beschermingsfactor van SPF 30.

Foundation met SPF factor

Niet alleen je dagcrème is verkrijgbaar met een SPF factor, ook je foundation kun je kopen met een factor erin. De SPF factor is dan misschien niet zo heel hoog, maar hé, alle kleine beetjes helpen!

Bij de Body Shop koop je al een fijne foundation met hierin SPF factor 15. De foundation is in maar liefst 8 verschillende tinten verkrijgbaar, er zit zeker wel een goede kleur voor je huid bij.

Je gezicht zomerklaar

Maak je gezicht zomerklaar met een lekkere scrub of een heerlijk maskertje! Ik zweer echt bij een scrub en gebruik deze dan ook regelmatig. Met dit product verwijder je alle dode huidcellen en ziet je huid er een stuk frisser uit! Zie hieronder mijn top drie:

  1. Bioré Cleansing Soda Scrub: dit is een nieuw product en ik vind het zo fijn! Mijn huid voelt echt aan als een babyhuidje. Een scrub met soda is al een tijdje populair onder vele beauty bloggers en vloggers. Een heel fijn product dat je gewoon bij de drogist kan kopen!
  2. Rituals Brightening Face Exfoliator: deze scrub van Rituals zorgt ook voor een heel zacht huidje. De korrels in de scrub zijn fijn en de scrub doet goed zijn werk. Het resultaat, een huidje die absoluut zomerklaar is!
  3. Dr. Van der Hoog Purity Scrubcrème: producten van Dr. Van der Hoog zijn altijd fijn om te gebruiken. Deze scrubcrème is voorzien van natuurlijke amandeldeeltjes, grapefruit- en limoenextract. Het is een milde scrub die je huid lekker zacht maakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

8 + 7 =