Gooi Plastic Flessen Niet Weg – Maak Je Eigen Creatie

Gooi Plastic Flessen Niet Weg – Maak Je Eigen Creatie

Een lege fles is zomaar een lege plastic fles, het zit namelijk vol met mogelijkheden! Ook jij kan creatief zijn met plastic flessen. Natuurlijk kan je de fles naar de supermarkt brengen en kiezen voor het statiegeld, maar het is beter en leuker om te kiezen voor een zeer voordelige Do It Yourself. Je kan er namelijk waanzinnig leuke dingen van maken.

Doe hier inspiratie op voor jouw gerecyclede plastic fles:

Plantenbakken
Hartstikke leuk voor buiten aan de schutting. Zorg er wel voor dat je kiest voor een goede buitenplant. Vergeet ook niet een aantal gaatjes in de fles te maken, zodat er altijd wat vocht of viezigheid de plastic fles kan verlaten. Let op dat dit kleine gaatjes zijn en geen gaten met 1 centimeter doorsnede.


(bron: www.rauwdouwers.nl)

Sieradenbakjes
Superhandig toch? Waar je tegenwoordig ontzettend veel geld uit kan geven aan bijvoorbeeld vintage sieradendoosjes, is het mogelijk om gewoon zelf je sieradendoos te maken. Je hebt slechts 3 flessen nodig en je bent al op de helft!


(bron: www.vrouwen.nl)
Macrame
Dit is heel tof om bijvoorbeeld voor je raam te hangen. Je gebruikt voornamelijk de onderkant van de fles en maakt een logische en stevige verbinding met een stuk touw. Deze hangende bloempot zie je steeds vaker in allerlei huishoudens in Nederland.


(bron: www.homeandgarden.nl)
Etui
Je pennen, potloden, passer, stiften… alles is een etui gemaakt van een plastic fles. Deze creatie vereist wat geduld en handvaardigheid. Het bevestigen van een rits is noodzakelijk om de etui te doen sluiten en openen. Je kan de etui ook nog versieren door er bijvoorbeeld een gezicht op maken.


(bron: www.pinterest.com)

Plek voor vogels
Creëer een plek voor vogels waar ze lekker uit kunnen eten. Daar heb je echt geen duur vogelhuisje of prijzige creatie van hout voor nodig. Het enige dat je nodig hebt, is een plastic fles en een aantal houten pollepels.


(www.pinterest.com)

Klok
Jazeker, het is tijd om zelf aan de slag te gaan met de plastic fles. Gebruik de doppen van de plastic flessen. Maak de klok zo kleurrijk als je wilt. Groen van 7- up, paars van Cassis, rood van Cola… zoek de juiste combinatie!

Lamp
Dit is een hele lastige creatie, maar het is aan te raden om het als uitdaging te zien. Je hebt er ongeveer 50 flessendoppen voor nodig, maar dan heb je ook wat. Let op dat de hitte geen gevolgen heeft voor de plastic flessendoppen. Plastic dat smelt, wil je voorkomen. Ook hier kan je kiezen voor allerlei kleuren, of juist dezelfde kleur voor een wat kalmer effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 + 3 =