Deze woontrends voor 2017 zijn hot!

Deze woontrends voor 2017 zijn hot!

Woontrends, ieder jaar duiken er weer nieuwe op. Een interieur is met je persoonlijke smaak verbonden, maar er zijn een aantal hele toffe woontrends voor 2017. Nieuwe kleuren en nieuwe materialen, ik neem je mee door de grootste trends!

Weg ermee

Uiteraard is je interieur zeer persoonlijk gebonden. Ik vind dan ook dat je zeker je eigen smaak moet aanhouden en je niet te veel door trends moet laten leiden. Maar sommige mensen kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Er zijn nu eenmaal bepaalde items die we in 2017 echt liever niet meer terug zien! Gewoon, omdat er echt een overkill aan deze items is.

Heb je onderstaande items nog in huis? Tijd om te vervangen of om te minimaliseren!

  • Producten met tekst. Niet overal hoeft een tekst op te staan.
  • Ananasitems
  • Buddha’s
  • Items met kindericonen: Paul Frank, Jip & Janneke etc. Waarom?
  • Hysterische prints zoals de barokprint
  • Felle kleuren

Trend voor 2017

In 2017 worden er een aantal trends doorgetrokken. Zo zie je nog steeds veel natuurlijke materialen en veel planten. Maar er zijn ook een aantal leuke nieuwe trends opkomend. Nieuwe kleuren en materialen, daar houden we van!

Groen

De kleur groen is hot! Een warme kleur groen welteverstaan, geen gifgroen. Afgelopen jaar waren het vooral de pasteltinten die de overhand hadden. Pantone had poederroze en lichtblauw vastgesteld als de kleuren van 2016. In 2017 zijn de pasteltinten passé. Warme en diepe kleuren voeren de boventoon; okergeel, bruin, donkergroen en marineblauw.

Vooral groen wordt veel genoemd als dé kleur van 2017. Mooi te combineren met bronzen accessoires en een aantal kamerplanten.

(Bron: VT Wonen)

Brons

Move over koper, brons wordt het helemaal! De afgelopen jaren zagen we vooral veel koperkleurige items verschijnen, ook wel eens doorgetrokken naar roségoud. Deze kleur zie je niet meer verschijnen in 2017. De koperkleur paste namelijk erg mooi bij de pasteltinten, dit alles is passé.

Bronzen accessoires passen perfect bij de warme kleuren die komend jaar hot zijn. Brons is een warme kleur en staat bijvoorbeeld erg mooi bij groen en okergeel. Ren maar alvast naar de woonwinkels toe!

 

(Bron:http://www.barak7.co.uk/)

Kurk

Dit materiaal is weer terug! Een aantal jaar geleden zagen we ook al items verschijnen met kurk, maar kurk is nu als materiaal helemaal terug. Het is een natuurlijk materiaal, duurzaam en ook nog een recyclebaar. Daarnaast kan kurk met allerlei tinten gecombineerd worden. Het materiaal wordt niet alleen gebruikt voor woonaccessoires maar het is ook mogelijk om kurk als vloer of aan de muur te gebruiken. Dit werkt gelijk geluiddempend: dit is handig wanneer je in een gehorig appartement woont.

Kurk heeft dus alle factoren om in 2017 een megatrend te worden!

Planten

We zagen het dit jaar al meer voorbij komen, kamerplanten. Het suffe imago van kamerplanten is helemaal verdwenen. In 2017 zijn planten zelfs hartstikke hot! Vooral ook door de nieuwe kleurentrend, groen. De planten zijn fantastisch te combineren met warme tinten. Ben je niet zo goed met planten? Ook vetplanten en cactussen zie je aankomend jaar zeer veel. Vetplanten hebben iets minder onderhoud nodig.

 

Bron: 100%kastkans

Terracotta

Bij de nieuwe, warme kleuren hoort ook materiaal met een warme kleur. Terracotta komt volgend jaar helemaal terug. In de vorm van vloer of woonaccessoires. Het materiaal heeft een mooie kleur die goed past bij bruin, donkerblauw, donkergroen en okergeel.

Koop bijvoorbeeld mooie terracotta potten voor je kamerplanten: twee trends in één keer!

Bron: Villa Mammerhills

Fluweel

Deze trend zag je in 2016 al terugkomen op het gebied van mode, fluweel en velours. Ook in de interieur sfeer komt deze trend volgend jaar terug. Velours kussen, bank, fauteuil of sprei. Ga dan wel voor een donkerblauw, donkergroen of bruin exemplaar, dan ben je helemaal trendy.

(Bron:Pinterest)

 

Zoals ik eerder al aangaf, interieur is een zeer persoonlijk iets. Het is direct verbonden met jouw eigen stijl. Koop dus vooral items die je echt leuk vindt en niet omdat het nu trendy is. Veel plezier met shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 + 8 =