De zoetste en beste food hotspots in Amsterdam

De zoetste en beste food hotspots in Amsterdam

Hoewel ik in hartje Rotterdam woon ga ik ook graag naar Amsterdam. Vooral om daar hotspots te bezoeken, nieuwe eettentjes of concept stores. De keuze aan hotspots in Amsterdam is reuze! Vandaar dat ik nu begin met de zoetste hotspots, waar je dus een lekker gebakje, cupcake, donut of freak shake kunt halen.

 

Corner Bakery

De Corner Bakery is één van de grootste hotspots van het moment. Diverse bekende bloggers, vloggers en influencers worden hier wekelijks gespot. Deze hotspot is dan ook lekker zoet. Of je nu op zoek bent naar ontbijt, een milkshake met donut of een hartige lunch. Bij de Corner Bakery kun je hiervoor terecht. Ze staan vooral bekend om de overdadige en overheerlijke donuts en milkshakes. Zoals je op onderstaande foto ziet is iedere maaltijd hier een feestje! Het restaurant is geopend voor ontbijt en lunch.

 

Afbeelding Corner Bakery Facebook

Mook Pancakes

Wanneer je fan bent van pancakes, zoals ik ben, moet je zeker langs bij Mook Pancakes! Het fijne van deze hotspot is dat de pancakes nog niet eens zo slecht zijn! De presentatie van de pancakes is fantastisch, een waar kunstwerk. Eigenlijk zonde om op te eten. Je hebt de keuze uit heel veel verschillende pancakes, zoet of hartig. Zo worden er pancakes gemaakt van boekweit en amandelmelk of probeer een gezonde red velvet pancake. Hier kun je los gaan zonder schuldgevoel!

Afbeelding Mook Pancakes Facebook

Patisserie Tout

Deze patisserie is één van de beste van Amsterdam, en omstreken misschien nog wel. Er wordt met veel passie gewerkt aan de producten en dat zie en proef je. Tout staat vooral bekend om haar fantastische macarons, in maar liefst 24 smaken. Daar kun je toch niet voorbij lopen! Ook kun je hier een workshop macarons maken volgen, een leuke bezigheid. Vooral omdat macarons nogal lastig te maken zijn, het is mij in ieder geval nog niet gelukt. Bewonder bij Patisserie Tout de geweldige taarten en loop er binnen voor een lekker gebakje, doosje bonbons of de macarons.

Afbeelding: Patisserie Tout Facebook

 

Bulls and Dogs

Bulls and Dogs is ook een begrip in Amsterdam. Dit restaurant pas eigenlijk niet zo heel goed in dit rijtje, omdat ze voornamelijk hartige maaltijden serveren. Deze hotspot vind je op de Van Woustraat, in de Food Hallen of misschien heb je de foodtruck van Bulls and Dogs wel eens voorbij zien komen op een festival. Om één ding moet Bulls and Dogs echt in dit rijtje staan, namelijk om de freakalicious shakes. Deze freakshakes zijn een ware hit in het buitenland maar in Nederland nog beperkt verkrijgbaar. Niet echt heel gezond, aangezien de milkshakes vaak afgetopt zijn met koekkruimels, sprinkles, chocolade, slagroom en nog een aantal koekjes bovenop. Wel ontzettend lekker, vooral op je cheatday! Daarnaast ook nog eens heel Instagram-waardig.

Afbeelding: Bulls and Dogs Facebook

 

Sticky Fingers

Deze hotspot is nog maar een paar weekjes open en nu al zeer geliefd. Ik ben er zelf nog niet geweest maar deze staat wel hoog op het lijstje! Sticky Fingers is onderdeel van het Conscious hotel en daarin gevestigd. De naam zegt het al, bewust en dus biologisch. Veel biologische gebakjes waarbij alle ingrediënten vers en homemade zijn. Alleen de bodem komt bij een andere biologische bakkerij vandaan. Maak hier zeker een pitstop voor een lekkere bak koffie of thee met een gebakje erbij. Heb je liever iets hartigs? Ze hebben ook hartige croissantjes, pretzels en twee soorten quiche.

Afbeelding: Sticky Fingers Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

9 + 7 =